Ukrajinec Bondarenko a Češka Hejnová sa stali európskymi atlétmi roka

NETKY.SK • 13 Október 2013, 09:52 • 2 min
Ukrajinec Bondarenko a Češka Hejnová sa stali európskymi atlétmi roka

TALLINN - Ceny im v estónskom Tallinne udelila Európska atletická asociácia (EAA).

slovakia

left justify in out

Ukrajinský výškar Bohdan Bondarenko a česká reprezentantka v behu na 400 m cez prekážky Zuzana Hejnová získali v sobotu ocenenia pre najlepších atlétov Európy za rok 2013. Ceny im v estónskom Tallinne udelila Európska atletická asociácia (EAA).

Hejnová zvíťazila v hlasovaní členských zväzov EAA, novinárov a komisie odborníkov pred ruskou žrdkárkou Jelenou Isinbajevovou a talianskou vytrvalkyňou Valeriou Straneovou. Česká reprezentantka v tomto roku triumfovala na majstrovstvách sveta v Moskve, vyhrala Diamantovú ligu a zvyšných 13 mítingov sezóny. "Je to skvelá pocta po výbornej sezóne. Každý míting sa mi vydaril a po každom som bola silnejšia fyzicky a hlavne mentálne. Bude ťažké to budúci rok obhájiť, ale pokiaľ zostanem zdravá, verím, že sa môžem ešte zlepšiť. Je to pre mňa veľká výzva," povedala na pódiu 26-ročná Hejnová, ktorá získala cenu ako prvá česká žena v histórii. V minulosti v ankete vyhlasovanej od roku 1993 uspeli dvakrát oštepár Jan Železný (1996 a 2000) a raz desaťbojár Tomáš Dvořák (1999).

Bohdarenko sa tento rok výkonom 241 cm zaradil na tretie miesto historických tabuliek. Ukrajinský výškar dominoval na majstrovstvách sveta i v Diamantovej lige. Za 24-ročným Bohdarenkom skončili v hlasovaní poľský kladivár Pawel Fajdek a britský vytrvalec Mo Farah.

Ceny pre vychádzajúce hviezdy európskej atletiky získali na slávnostnom galavečeri v Tallinne Srb Emir Bekrič a Islanďanka Anita Hinriksdottirová. Informácie priniesla stránka aipsmedia.com.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona