Ukrajincov trápia pred barážou straty, severské derby nemá favorita

NETKY.SK • 13 November 2015, 10:40 • 2 min
Ukrajincov trápia pred barážou straty, severské derby nemá favorita

KYJEV - Dvojkolová baráž o postup na futbalové EURO 2016 rozhodne o posledných štyroch účastníkoch šampionátu vo Francúzsku. Odštartovala vo štvrtok 12. novembra v Osle úvodným duelom medzi Nórskom a Maďarskom (0:1).

slovakia

left justify in out

V piatok v rovnakom čase privíta Bosna a Hercegovina vo svojom tradičnom domovskom stánku v Zenici Írsko. Ukrajinci, ktorí v "slovenskej" kvalifikačnej skupine obsadili tretie miesto, hostia v sobotu o 18.00 h v Ľvove Slovinsko. Večer je v Štokholme na programe atraktívne severské derby medzi Švédskom a Dánskom.

 

Ukrajinci skončili v C-skupine až za Španielmi a Slovákmi. Po barážovom žrebe zavládla v ich tábore spokojnosť, pred dvojzápasom so Slovincami má však tréner Michail Fomenko hlavu plnú starostí. Pre zranenie zadného stehenného svalu mu totiž bude chýbať skúsený stredopoliar Ruslan Rotaň z Dnepru Dnepropetrovsk a počítať nemôže ani so suspendovaným Tarasom Stepanenkom. Pre trest nebude môcť v prvom stretnutí navyše rátať ani s obrancom Oleksandrom Kučerom. "Nie je nad čím jasať, sú to citeľné straty," citovala slová Fomenka agentúra Reuters. "Verím však, že tieto straty mužstvo ešte viac zomknú. Vieme, že nás nečaká ľahký súper, Slovinci majú nevyspytateľné mužstvo. Doma však musíme vyhrávať," dodal Fomenko.

 

Švédi sa proti Dánom budú spoliehať na kanoniera Zlatana Ibrahimoviča, ktorý získal vo svojej krajine jubilejnú desiatu Zlatú loptu určenú pre najlepšieho futbalistu roka. "Máme veľkú motiváciu. Vlani sme neštartovali na MS v Brazílii, v žiadnom prípade nechceme prísť o ďalšie vrcholné podujatie. Som hrdý na to, že v domácom barážovom dueli budeme mať na sebe nové švédske dresy. Verím, že nám pomôžu k postupu do Francúzska," nechal sa počuť "Ibra", ktorý je aj v tejto sezóne ofenzívnym esom Parížu St. Germain. Švédsko s Dánskom odohralo spolu 104 vzájomných zápasov, 46 sa skončilo triumfom "Tre kronor" a 40-krát vyhralo Dánsko. "Derby nemá favorita. Bude to taktická bitka. Chceme v Štokholne uhrať výsledok, ktorý by nám dával šance do domácej odvety. Musíme hrať pozorne v defenzíve, no nebudeme len brániť. Gól na ihrisku súpera by nám veľmi pomohol," vyjadril sa tréner Dánska Morten Olsen.

 

Odvety baráže sú na programe 15.- 17. novembra. Žreb EURO 2016 sa uskutoční v sobotu 12. decembra o 18.00 h v Paríži.

 

Prvé zápasy futbalovej baráže o EURO 2016:

sobota 14. novembra:

18.00 Ukrajina - Slovinsko /Ľvov, rozhoduje: Jonas Eriksson (Švéd.)/

20.45 Švédsko - Dánsko /Štokholm, rozhoduje: Nicola Rizzoli (Tal.)/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies