Ukrajinci predstavili nový dron, môže vystreľovať rakety

NETKY.SK • 8 November 2017, 17:38 • 2 min
Ukrajinci predstavili nový dron, môže vystreľovať rakety

KYJEV - Ukrajinci predstavili v stredu svoje nové bezpilotné lietadlo, ktoré môže vystreľovať rakety typu vzduch-zem, informovala agentúra Ukrinform.

slovakia

left justify in out

Prvý verejný ukážkový let taktického dronu s názvom Gorlycia (Hrdlička) z produkcie štátneho podniku Antonov sa konal na letisku Hostomeľ pri Kyjeve. Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Olexandr Turčynov uviedol, že bezpilotné lietadlo je schopné operovať vo výške až piatich kilometrov nad morom a dolet má viac ako 1000 kilometrov.

 

Podľa vývojárov by mal byť nový dron súčasťou sľubného taktického leteckého systému. Tento systém je určený na vykonávanie leteckej optoelektronickej spravodajskej činnosti v jednoduchých i zložitých poveternostných podmienkach, ako aj na prenos spravodajských informácií o nepriateľských objektoch na veliteľské stanovište. Systém bude pozostávať zo štyroch bezpilotných lietadiel, pozemnej kontrolnej stanice a podporných zariadení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona