Ukrajinci nikdy neodpustia Kanade výnimku udelenú na žiadosť Nemecka, uviedol Zelenskyj

NETKY.SK • 18 Júl 2022, 08:51 • 2 min
Ukrajinci nikdy neodpustia Kanade výnimku udelenú na žiadosť Nemecka, uviedol Zelenskyj

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj telefonoval s kanadským premiérom Justinom Trudeom.

slovakia

left justify in out

Na žiadosť Nemecka udelila Kanada výnimku z protiruských sankcií. Bez vrátenia turbíny, určenej pre ruský plynovod Nord Stream 1, by Nemcom hrozilo, že nadchádzajúcu vykurovaciu sezónu zostanú bez tepla. Ukrajinský prezident sa od začiatku rokovania vyjadroval, že s týmto krokom Kanady nemôže súhlasiť. 

 

Viac sa dozviete tu: Volodymyr Zelenskyj: „ Ak Putin vypne plyn celej Európe bude za to zodpovedná Kanada!"

 

img

 

Zelenskyj vo svojom pravidelnom nočnom príhovore uviedol, že telefonoval s Trudeaum a poďakoval mu za podporu. „Okrem toho som tiež osobitne upozornil, že Ukrajinci nikdy neakceptujú rozhodnutie Kanady v súvislosti s turbínou pre Nord Stream 1.  Ak príde teraz k jednému porušeniu, je len otázkou času, kedy príde k ďalším," uviedol ukrajinský prezident.

 

Mohlo by vás zaujímať: Najnovší volebný prieskum so sebou priniesol aj prekvapenia

 

img

 

Kanadský prezident Justin Trudeau v stredu uviedol, že bolo veľmi ťažké prijať rozhodnutie o udelení výnimky zo sankcií pre návrat opravenej turbíny. Tú poslali do Kanady do továrne nemeckej spoločnosti Siemens Energy na údržbu. Rusko pritom odôvodnilo zníženie dodávok plynu prúdiacich cez plynovod Nord Stream 1 do Európy práve týmto chýbajúcim komponentom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies