Ukrajinci nám poriadne spočítali Matovičove výroky! Na budove konzulátu nám nechali "jasný" odkaz

NETKY.SK • 5 Marec 2021, 11:25 • 2 min
Ukrajinci nám poriadne spočítali Matovičove výroky! Na budove konzulátu nám nechali "jasný" odkaz

KYJEV - Ukrajinci nám to poriadne spočítali! Za nevydarené výroky premiéra Igora Matoviča o tom, že vymenil ruskú vakcínu Sputnik V za Zakarpatskú Ukrajinu, napísali na budovu slovenského konzulátu v ukrajinskom Charkove „Meníme Slovensko za Krym".

slovakia

left justify in out

Miestni tak reagovali na nevydarený vtip slovenského premiéra Igora Matoviča o Zakarpatskej Ukrajine. Informoval o tom portál Ukrajinská Pravda, ktorý sa odvolal na web Status Quo.

 

img

 

Premiér Ukrajincov urazil 
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba kritizoval v stredu (3. marca) slovenského premiéra Matoviča za jeho výroky vo vysielaní Rádia Expres z utorka (2. marca).

 

Matovič totiž na otázku moderátora Braňa Závodského, čo sľúbil Rusku za dodávku vakcín Sputnik V, odpovedal, že Zakarpatskú Ukrajinu

 

Súvisiaci článok: Korčok na Ukrajine žehlí Matovičove výroky! Od premiéra žiadajú oficiálne ospravedlnenie

 

Neskôr predseda slovenskej vlády doplnil, že nesľúbil nič a naznačil, že žartoval. „Nech ich vymení za niekoľko slovenských regiónov,“ napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter Kuleba.

 

Matovič naštrbil dobré vzťahy so "susedmi"

Doplnil, že je nešťastné, že „slovenský premiér svojimi nevhodnými vyjadreniami kazí nesmierne priateľské a úprimné vzťahy medzi Ukrajinou a Slovenskom“.

 

img


Matovič sa následne vo štvrtok ospravedlnil všetkým Ukrajincom za svoju neprimeranú reakciu, ktorá by mohla podkopať ich spravodlivé úsilie. Uviedol to vo svojom profile na sociálnej sieti.

 

Doplnil, že postoj Slovenskej republiky k územnej celistvosti Ukrajiny bol vždy veľmi jasný. Zdôraznil tiež, že dodržiavanie medzinárodného práva je nevyhnutnosťou.

 

Prečítajte si tiež: Matovič sa ospravedlnil Ukrajincom



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies