Ukrajinci chceli pašovať cigarety v kartónoch pripevnených na chrbte

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 14:33 • 2 min
Ukrajinci chceli pašovať cigarety v kartónoch pripevnených na chrbte

SOBRANCE - Policajti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance zadržali v piatok (10.7.) v popoludňajších hodinách počas vykonávania hliadkovej činnosti v lesnom poraste v katastrálnom území obce Nová Sedlica, okres Snina, dvoch štátnych príslušníkov Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Tí podľa hovorkyne RHCP Agnesy Kopernickej niesli na chrbtoch popruhmi pripevnené prelepené kartónové škatule.

 

"Nachádzalo sa v nich spolu 80 kartónov, teda 16.000 kusov cigariet opatrených ukrajinskou ochrannou známkou na označenie tovaru," uviedla hovorkyňa. Hodnota zaistených cigariet je viac ako 2400 eur a únik na spotrebnej dani vyčíslili príslušníci Colného úradu Michalovce na viac ako 1515 eur.

 

"Pre podozrenie zo spáchania prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru prevzal prípad a osoby vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy," uzavrela Kopernická.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona