Ukrajina zvýšila objem plynu v podzemných zásobníkoch na vyše 17 mld. m3

NETKY.SK • 3 November 2015, 12:28 • 2 min
Ukrajina zvýšila objem plynu v podzemných zásobníkoch na vyše 17 mld. m3

KYJEV - Do začiatku novembra sa objem plynu v ukrajinských podzemných zásobníkoch zvýšil na vyše 17 miliárd kubických metrov (m3). Oznámila to ukrajinská spoločnosť Ukrtransgaz. Informovala o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Na začiatku novembra sa v ukrajinských podzemných zásobníkoch nachádzalo 17,1 miliardy m3 plynu," uviedol Ukrtransgaz. Šéf firmy Igor Prokopov ešte skôr povedal, že do novembra predpokladá navýšenie objemu na 17,1 miliardy až 17,2 miliardy m3, čo zvyšuje šance, že zimná vykurovacia sezóna by mala byť bez problémov. Ako dodala spoločnosť, za mesiac október sa objem plynu v zásobníkoch zvýšil o 1,4 miliardy m3.

 

Ukrajinský minister energetiky Volodymyr Demčyšyn pred časom uviedol, že na bezproblémovú zimnú sezónu by podzemné zásobníky mali byť do konca roka naplnené na 19 miliárd m3. Ako však dodal, "bohužiaľ, je takmer nemožné zabezpečiť tento objem do konca roka, napriek financiám od Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBOR)". Dôvodom je zvýšená spotreba energií na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona