Ukrajina zverejnila tajné dokumenty, Strana regiónov poslala Trumpovi milióny

NETKY.SK • 19 August 2016, 14:03 • 2 min
Ukrajina zverejnila tajné dokumenty, Strana regiónov poslala Trumpovi milióny

KYJEV - Národný protikorupčný úrad Ukrajiny zverejnil položky z kedysi tajných účtovných dokladov, ktoré údajne dokazujú, že ukrajinská Strana regiónov vyčlenila sumy peňazí pre šéfa volebnej kampane amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, Paula Manaforta.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP, ktorá tento týždeň uviedla, že Manafort pomohol ukrajinskej Strane regiónov tajne presmerovať najmenej 2,2 milióna dolárov do dvoch lobistických firiem vo Washingtone. Manafort pre webovú stránku Yahoo News povedal, že správa agentúry AP bola chybná.


Zverejnené účtovné doklady ukazujú, že Manafortovo meno je zapísané ako príjemca platieb v celkovej výške 12,7 milióna dolárov a je uvedené pri 22 plánovaných položkách.


Národný protikorupčný úrad Ukrajiny však oznámil, že nemôže dokázať, že Manafort peniaze skutočne aj prijal, pretože namiesto neho potvrdili podpisom príjem iné osoby vrátane popredného poslanca zo Strany regiónov.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies