Ukrajina zatvorila hranice. Svojich občanov nechce pustiť na Krym.

NETKY.SK • 13 August 2018, 10:50 • 2 min
Ukrajina zatvorila hranice. Svojich občanov nechce pustiť na Krym.

SIMFEROPOL - Kyjev sa snaží urobiť všetko pre to, aby zabránil ukrajinským občanom navštíviť Rusko a Krym, vyhlásil Grigorij Joffe, vedúci Krymskej verejnej komory.

slovakia

left justify in out

V nedeľu ukrajinský hraničný priechod "Kalančak" pozastavil prechod automobilov a peších občanov. Desiatky automobilov tak ostali v kolóne na ceste z Ruska na Krym. Podľa informácii ruskej pohraničnej služby a podľa niektorých ukrajinských občanov, ktorí prichádzali na polostrov cez ukrajinský hraničný priechod, na priechode vraj vypadla elektrina. Avšak podľa tvrdení druhých zatvorenie bolo zámerne cielené, aby znemožnilo Ukrajincom prejsť na Krym. Ruská hraničná stráž zdôraznila, že napriek provokatívnym krokom z ukrajinskej strany všetky ruské hraničné priechody pracujú v bežnom režime.

 

"Ukrajina sa nesnaží zastaviť ruských ani krymských občanov. Snažia sa zastaviť svojich občanov, je to namierené proti občanom Ukrajiny. Tendencie, ktoré sú teraz v tejto situácii hovoria, že stále viac občanov Ukrajiny prichádza do Ruska a to aj na Krym. Na vlastné oči vidia, čo sa tu deje, a že to nie je to, čo tvrdí oficiálna verzia (ukrajinských úradov). Ukrajina je nútenéí robiť takéto opatrenia aby pokiaľ možno čo najmenej ukrajinských občanov vedelo, aká je skutočná situácia na Kryme," uviedol Joffe.

 

Podľa neho počet ukrajinských občanov, ktorí navštívili Krym, "od mesiaca k mesiacu rastie." "Môže za to niekoľko faktorov: skutočnosť, že ľudia sú zvyknutí na dovolenku na Kryme, oddych na Kryme je oveľa atraktívnejší, než na samotnej Ukrajine a je lacnejší ako v zahraničí," dodal.

 

Pohraničná stráž uviedol, že zatiaľ nie je známe, kedy ukrajinská strana prestane "obmedzovať pohyb osôb a vozidiel v tomto smere."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies