Ukrajina zastavuje verejnú dopravu, malo by to pomôcť v boji s koronavírusom

NETKY.SK • 17 Marec 2020, 08:19 • 2 min
Ukrajina zastavuje verejnú dopravu, malo by to pomôcť v boji s koronavírusom

KYJEV - Ukrajina oznámila včera neskoro večer zastavenie verejnej dopravy, zatvorenie barov, reštaurácií a nákupných stredísk s cieľom zabrániť šíreniu nového koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vláda podporila Zelenského

Stalo sa tak po tom, ako prezident Volodymyr Zelenskyj prisľúbil konať "tvrdo, urgentne a zrejme nepopulárne"Vláda podporila Zelenského návrhy a pozastavuje od stredy pravidelné autobusové a železničné spoje medzi ukrajinskými mestami a do 3. apríla úplne uzavrie tri systémy metra - v Kyjeve, Charkove a Dnipre.

 

img

 

Situácia v krajine

Vláda tiež zakázala hromadné podujatia s účasťou viac ako desiatich ľudí. V krajine oficiálne potvrdili sedem prípadov ochorenia COVID-19 spôsobeného týmto koronavírusom a jedno úmrtie. Dva nové prípady nákazy potvrdili v pondelok večer v Kyjeve.

 

Opatrenia

Ukrajina už zaviedla drastické preventívne opatrenia vrátane zákazu vstupu pre cudzincov. Taktiež od utorka zastaví všetky prílety a odlety. Rovnako uzavrela školy a univerzity.

 

img

 

"Musíme získať čas. Musíme znížiť šancu, že sa vírus rozšíri po hlavnom meste," uviedol starosta Kyjeva Vitalij Kličko vo vyhlásení. Iné veľké mestá od Ľvova na západe až po južný prístav Odesa uzavreli múzeá a plavárne.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies