Ukrajina zareaguje na ruské embargo na dovoz potravín

NETKY.SK • 23 November 2015, 14:52 • 2 min
Ukrajina zareaguje na ruské embargo na dovoz potravín

KYJEV - Ukrajina zareaguje na akýkoľvek zákaz obchodovania s Ruskom. Moskva totiž plánuje zakázať dovoz potravín z Ukrajiny od 1. januára 2016 za to, že sa vláda v Kyjeve pripojila k sankciám Západu proti Rusku za jeho podporu ukrajinských separatistov.

slovakia

left justify in out

 Vyhlásil to dnes ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk. 

 

Jaceňuk dodal, že Ukrajina prijme odvetné opatrenia a zavedie embargo proti Rusku na oplátku za každé embargo Ruska voči Ukrajine.

 

Ruská vláda sa rozhodla od 1. januára budúceho roka uvaliť embargo na potraviny z Ukrajiny. Uviedol to minulý týždeň v rozhovore pre televíznu stanicu Rossija 24 ruský minister hospodárstva Alexej Uljukajev.

 

"Nakoľko sa Ukrajina pridala k protiruským ekonomickým a finančným sankciám, vláda sa rozhodla prijať ochranné opatrenia, a to vo forme potravinového embarga," povedal Uljukajev s tým, že tento krok začne platiť od 1. januára budúceho roka. Už skôr minister uviedol, že v prípade zavedenia potravinového embarga voči Ukrajine toto embargo bude podobné tomu, ktoré Moskva zaviedla voči Európskej únii za sankcie uvalené na Rusko v súvislosti s anexiou Krymu a bojmi na východe Ukrajiny.

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko podpísal 16. septembra dekrét o zavedení sankcií voči Rusku. Ten sa týka takmer stovky firiem, medzi nimi ruského výrobcu zbraní Almaz-Antej, leteckých spoločností či viacerých ruských bánk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies