Ukrajina zaplatila za ruský plyn 15 mil. USD

NETKY.SK • 27 Február 2015, 09:03 • 2 min
Ukrajina zaplatila za ruský plyn 15 mil. USD

MOSKVA - Ukrajina poslala platbu v sume 15 mil. USD za dodávky ruského plynu. Uviedol to v piatok ruský minister energetiky Alexander Novak, podľa ktorého to povedal ruský producent zemného plynu Gazprom.

slovakia

left justify in out

Minister však dodal, že peniaze ešte neprišli. Plynárenská spoločnosť Gazprom tento týždeň vyhlásila, že tranzit plynu do Európy cez ukrajinské územie je vážne ohrozený, keďže Kyjev neposlal zálohovú platbu za ruský plyn.


Šéf ruského rezortu energetiky zároveň uviedol, že sa zúčastní na rokovaniach o dodávkach ruského plynu Ukrajine, ktoré sa uskutočnia 2. marca v Bruseli. "Pozvali nás na trojstranné rokovania a potvrdili sme našu účasť. Predovšetkým budeme hovoriť o situácii v súvislosti s terajšími dodávkami na Ukrajinu a o tranzite plynu pre európskych zákazníkov," povedal minister novinárom.


Spor medzi Kyjevom a Moskvou nastal minulý týždeň, keď Gazprom oznámil, že začal priame dodávky plynu do regiónov na východe Ukrajiny, ktoré ovládajú proruskí povstalci. Gazprom pritom uviedol, že za tieto dodávky bude musieť platiť ukrajinská plynárenská spoločnosť Naftogaz. Vo štvrtok však Kremľom kontrolovaný Gazprom informoval, že dodávky plynu do regiónov ovládaných povstalcami nezahrnie do hlavného kontraktu s Naftogazom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies