Ukrajina výrazne zvýšila poplatky za transport ruského plynu do EÚ

NETKY.SK • 18 Január 2016, 14:04 • 2 min
Ukrajina výrazne zvýšila poplatky za transport ruského plynu do EÚ

MOSKVA - Ukrajina výrazne zvýšila poplatky za transport plynu z Ruska. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ukrajina strojnásobila poplatky za prepravu ruského plynu do Európskej únie (EÚ), uviedla dnes ukrajinská štátna tlačová agentúra Ukrinform.

 

Naftogaz s platnosťou od 1. januára 2016 zvýšil poplatok na 7,9 USD (7,24 eura) za transport 1000 kubických metrov (m3) plynu na vzdialenosť 100 kilometrov (km). Agentúra 31. decembra 2015 informovala, že poplatok pre ruský štátny koncern Gazprom vzrastie z 2,7 USD. Vtedajšia správa neuvádzala výšku nového poplatku.

 

Vzťahy medzi Moskvou a Kyjevom sa v roku 2014 radikálne ochladili, keď z Ukrajiny pred masovými protestmi utiekol proruský prezident Viktor Janukovyč. Ukrajinci vtedy požadovali prehĺbenie vzťahov so Západom. Rusko následne zabralo a anektovalo polostrov Krym a podporilo ruských separatistov bojujúcich na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies