Ukrajina vydala Rusku podozrivého z plánovania atentátu na Putina

NETKY.SK • 27 August 2012, 06:44 • 2 min
Ukrajina vydala Rusku podozrivého z plánovania atentátu na Putina

Ukrajina vydala Rusku podozrivého z plánovania atentátu na Putina - Politika Ukrajina vydala Rusku kazašského občana Iľju Pjanzina, jedného z troch podozrivých z plánovania atentátu na ruského prezidenta Vladimira Putina, informovali v sobotu ruské médiá.

slovakia

left justify in out

imgUkrajina vydala Rusku kazašského občana Iľju Pjanzina, jedného z troch podozrivých z plánovania atentátu na ruského prezidenta Vladimira Putina, informovali v sobotu ruské médiá.
      Odvolací súd v Odese vo štvrtok rozhodol o vydaní Pjanzina, ktorý sa mal pred marcovými prezidentskými voľbami v Rusku spolupodieľať na príprave atentátu na Putina. Podľa informácií prvého kanála ruskej televízie sa už nachádza v zadržiavacej väzbe v Moskve.
      Pjanzina a medzinárodne hľadaného militanta Adama Osmajeva zadržali v ukrajinskom prístavnom meste Odesa v januári po tom, ako ich predpokladaný tretí komplic, Čečenec Ruslan Madajev, zahynul pri explózii v prenajatom byte. Teroristi sa snažili o výrobu výbušniny.
      Obaja sa po výsluchu k príprave atentátu priznali, uviedla agentúra RIA Novosti. Objednávateľom atentátu mal byť čečenský povstalecký vodca Doku Umarov.
      Rozhodnutie ukrajinského odvolacieho súdu o vydaní Osmajeva do Ruska zo 14. augusta bolo pozastavené 22. augusta. Čaká sa na uznesenie Európskeho súdu pre ľudské práva, na ktorý sa obrátil Osmajevov tím obhajcov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies