Ukrajina v pohotovosti: Kyjev hlási masívny prísun vojakov a techniky z Ruska

NETKY.SK • 3 November 2014, 06:35 • 2 min
Ukrajina v pohotovosti: Kyjev hlási masívny prísun vojakov a techniky z Ruska

KYJEV - Z Ruska sa do východných oblastí Ukrajiny ovládaných separatistami presúvajú značné množstvá vojakov a techniky. Oznámil to dnes na tlačovej konferencii v Kyjeve hovorca ukrajinskej armády Andrij Lysenko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na otázku o videozáznamoch, ktoré zverejnili ukrajinské médiá, informujúce o "ruskom konvoji smerujúcom do Donecka". Zachytávajú desiatky vojenských nákladných vozidiel bez evidenčných čísiel.
      

Masívne presuny vojakov a techniky na východnej Ukrajine zaznamenali aj dvaja západní novinári. Max Seddon, ktorý pracoval pre agentúru AP a teraz píše pre stránku BuzzFeedNews, na Tweitteri (https://twitter.com/maxseddon) v sobotu uviedol, že do Donecka smerovalo 62 nákladných áut Kamaz vezúcich protilietadlové systémy Grad, raketomety a radarové systémy, ako aj šesť palivových cisterien. Dnes videl 14 kamiónov označených nápisom "humanitárna pomoc z Ruska" idúcich smerom do Makajevky a Donecka.
      

Kyjev a Západ obviňujú Rusko, že proruských povstalcov podporuje svojimi vojakmi a zbraňami. Moskva to však popiera.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona