Ukrajina udelila občianstvo Ruske, vymenovanej do regionálnej vládnej funkcie

NETKY.SK • 4 August 2015, 13:51 • 2 min
Ukrajina udelila občianstvo Ruske, vymenovanej do regionálnej vládnej funkcie

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko udelil ukrajinské občianstvo ruskej opozičnej predstaviteľke Mariji Gajdarovej, nominovanej na regionálnu vládnu funkciu na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP. Gajdarovú, dcéru prvého ruského postsovietskeho premiéra Jegora Gajdara, vymenoval za svoju námestníčku bývalý gruzínsky prezident a gubernátor ukrajinskej Odeskej oblasti Michail Saakašvili.

 

Vymenovanie vyvolalo pobúrenie v Rusku, kde niektorí Rusi obviňujú Gajdarovú z vlastizrady. Takisto ju kritizovali aj niektorí obyvatelia Ukrajiny za to, že váhala s odsúdením ruskej anexie ukrajinského polostrova Krym a separatistického povstania na východe.

 

Gajdarová vyhlásila, že sa bude sústreďovať na zlepšovanie životných podmienok státisícov utečencov z východnej Ukrajiny, ktorí zaplavili Odesu. Jej otec Jegor Gajdar, ktorý zomrel v roku 2009, po páde Sovietskeho zväzu v roku 1991 pripravil a riadil zásadné ekonomické reformy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies