Ukrajina - Švédsko 2:1, duel kapitánov rozhodol Ševčenko

NETKY.SK • 12 Jún 2012, 07:27 • 2 min
Ukrajina - Švédsko 2:1, duel kapitánov rozhodol Ševčenko

Ukrajina - Švédsko 2 1, duel kapitánov rozhodol Ševčenko - Hokej Ukrajinskí futbalisti zvíťazili v pondelok vo svojom premiérovom zápase D-skupiny majstrovstiev Európy nad Švédskom 2 1 a usadili sa na čele tabuľky. Domáci hráči boli pred vypredanými tribú

slovakia

left justify in out

img

Ukrajinskí futbalisti zvíťazili v pondelok vo svojom premiérovom zápase D-skupiny majstrovstiev Európy nad Švédskom 2:1 a usadili sa na čele tabuľky.
      Domáci hráči boli pred vypredanými tribúnami v Kyjeve od úvodu aktívnejší, ale najväčšiu šancu prvého polčasu mal kapitán Severanov Ibrahimovič, ktorý v 39. minúte poslal loptu hlavou do žrde. Kanonier AC Milána otvoril krátko zmene strán skóre duelu, no Ukrajinci dokázali za desať minút otočiť, keď sa dvakrát presadil kapitán Ševčenko.

      D-skupina, 1. kolo:
      Ukrajina - Švédsko 2:1 (0:0)
      Góly: 55. a 62. Ševčenko - 52. Ibrahimovič. Rozhodcovia: Cakir - Duran, Ongun (všetci Tur.), ŽK: Källström, Elm (obaja Švéd.), 70.000 divákov
      zostavy a striedania:
      Ukrajina: Pjatov - Gusev, Michalik, Chačeridi, Selin - Jarmolenko, Tymoščuk, Konopľanka (90.+2 Devič) - Nazarenko - Voronin (85. Rotaň), Ševčenko (81. Milevskij)
      Švédsko: Isaksson - Lustig, Mellberg, Granqvist, M. Olsson - Källström, Elm - Larsson (68. Wilhelmsson), Ibrahimovič, Toivonen (63. Svensson) - Rosenberg (71. Elmander)

      Aktívnejší domáci sa od začiatku snažili tvoriť hru, no chýbal moment prekvapenia a postupné útoky stroskotali na organizovanej defenzíve Švédov. Spočiatku svižný duel tak postupne stratil tempo. Severania sa odhodlali do útoku až po štvrťhodine hry. Prvú šancu si vypracoval ich kapitán Ibrahimovič, ktorý sa šikovne uvoľnil a poslal nebezpečný center do šestnástky, zachraňovať musel brankár Pjatov. V 23. minúte konečne vyšiel domácim rýchly brejk a Ševčenko mal na kopačke úvodný gól, no z ťažkej pozície minul. Na druhej strane pohrozil Rosenber, jeho pokus skončil v rukaviciach Pjatova. 38. minúta priniesla gólové šance na oboch stranách. Najprv Voronin výborne uvoľnil Ševčenka, no domáceho kapitána v poslednej chvíli zblokoval Mellberg a vzápätí Ibrahimovič trafil krížnou hlavičkou do tyčky.
      V úvode druhého polčasu mali miernu prevahu Švédi, ktorí sa niekoľkokrát dostali do sľubných pozícií, no domáci ich dokázali zastaviť. V 52. minúte však už umlčali vypredané tribúny. Ukrajinci si neporadili s centrom z pravej strany, k lopte sa dostal Källström, našiel nabiehajúceho Ibrahimoviča a ten sa zblízka nemýlil - 1:0. "Tre kronor" sa však z vedenia netešili ani tri minúty. Ukrajincom vyšla rýchla kontra a Ševčenko, ktorý sa presadil medzi troma obrancami, hlavou vyrovnal. O ďalších šesť minút tribúny opäť burácali a opäť zásluhou Ševčenka. Ukrajinský kapitán si výborne nabehol na roh a presnou hlavičkou k bližšej tyčke poslal svojich do vedenia. Švédske šance na vyrovnanie prišli až v nadstavenom čase. Najprv Ibrahimovič narazil Elmanderovi, no ten zoči-voči Pjatovovi prestrelil a podobne dopadol aj Mellberg.

      tabuľka:
      1. Ukrajina      1  1  0  0  2:1  3
      2. Anglicko      1  0  1  0  1:1  1
         Francúzsko    1  0  1  0  1:1  1
      4. Švédsko       1  0  0  1  1:2  0

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies