Ukrajina sľubuje zlepšenie podmienok podnikania,prilákať chce i investorov zo SR

NETKY.SK • 8 Október 2010, 07:18 • 2 min
Ukrajina sľubuje zlepšenie podmienok podnikania,prilákať chce i investorov zo SR

Ukrajina sľubuje zlepšenie podmienok podnikania,prilákať chce i investorov zo SR

slovakia

left justify in out

img

Ukrajina sľubuje zlepšenie podnikateľského prostredia, znížiť chce korupciu a čas potrebný na registráciu firiem v krajine. Počas stretnutia so slovenským prezidentom Ivanom Gašparovičom a podnikateľmi to konštatovala ukrajinská hlava štátu Viktor Janukovyč.

"Robíme teraz na vypracovaní systému prilákania investícií na Ukrajinu. Chceme zabezpečiť rôzne motivácie pre podnikateľov preto, aby investície nielen šli, ale bežali," konštatoval Janukovyč. Podotkol, že pre jeho krajinu je dôležitá aktivizácia obchodných vzťahov.

Do konca roka by sa mal významne skrátiť čas potrebný na systém schvaľovania podnikov a investícií. "Čo sa týka registrácie podnikov, chceme vytvoriť také podmienky, aby podnikateľ nemusel behať medzi rôznymi úradmi, ale na stanovený termín úrady všetko zorganizujú," vysvetlil ukrajinský prezident.

Ukrajina má podľa šéfa slovenského rezortu hospodárstva Juraja Miškova nesmierne silnú vôľu zlepšovať podnikateľské prostredie a odstraňovať korupciu. Či a kedy sa to Kyjevu podarí, nekonkretizoval. "Keby sme sa na všetko mali pozerať, či sa nám to podarí, tak by sme nikdy nezačali," konštatoval však pre TASR.

Podľa Miškova je Ukrajina krajinou neobmedzených možností. "Je tu možnosť investovať do oblasti ťažby nerastných surovín, hutníctva či strojárstva. Myslím, si, že na Ukrajinu by sa mali pozerať slovenské firmy častejšie," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies