Ukrajina splnila podmienky, v januári od MMF očakáva peniaze

NETKY.SK • 29 December 2015, 13:31 • 2 min
Ukrajina splnila podmienky, v januári od MMF očakáva  peniaze

KYJEV - Ukrajina očakáva, že v januári získa minimálne jednu tranžu pomoci od Medzinárodného menového fondu (MMF) vzhľadom na to, že Kyjev splnil všetky stanovené podmienky. V utorok to vyhlásila šéfka ukrajinskej centrálnej banky Valeria Gontarevová.

slovakia

left justify in out

Ukrajina očakávala, že od MMF do konca roku získa tretiu tranžu pomoci vo výške 1,7 mld. USD. Gontarevová uviedla, že krajina by mohla v januári získať tretiu tranžu pomoci a zároveň aj štvrtú, v rovnakej výške. "Čo sa týka tranží od MMF, rozpočet už bol nedávno schválený... všetky ostatné podmienky sme už splnili,“ povedala Gontarevová s tým, že Ukrajina očakáva, že orgány MMF sa zídu koncom budúceho mesiaca. "V prípade tretej a štvrtej tranže nevidím žiadne prekážky,“ dodala.


Ukrajinský parlament schválil v decembri štátny rozpočet na rok 2016. Rozpočtový deficit je vo výške 3,7 % hrubého domáceho produktu, čo je v súlade s dohodou Ukrajiny s MMF. Zákonodarcovia pred hlasovaním o rozpočte dali zelenú aj sérii legislatívnych zmien vrátane úpravy daňového zákona, zníženia dane pre zamestnávateľov a zjednotenia daňovej sadzby pre osobný príjem. Poslanci zároveň zvýšili spotrebnú daň na tabakové výrobky, alkohol a palivo so zámerom vyvážiť rozpočet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies