Ukrajina si vojenskou prehliadkou pripomenula 27. výročie nezávislosti

NETKY.SK • 24 August 2018, 13:46 • 2 min
Ukrajina si vojenskou prehliadkou pripomenula 27. výročie nezávislosti

Kyjev- Ukrajina skúšaná vojnou a ekonomickou krízou chvalabohu prežila a nesmierne zmocnela. Pri príležitosti 27. výročia nezávislosti Ukrajiny to podľa agentúry UNIAN povedal ukrajinský prezident Petro Porošenko.

slovakia

left justify in out

"Prežili sme ťažkého 4,5 roka. Rukou nepriateľa zahynuli tisíce Ukrajincov, vojakov či civilistov. Ukrajina bola skúšaná vojnou a ekonomickou krízou... Chvalabohu, že sme prežili a nesmierne zmocneli," povedal Porošenko pred začiatkom vojenskej prehliadky.

 

Slávnostnej vojenskej prehliadky v Kyjeve sa zúčastnilo približne 4500 príslušníkov a príslušníčok ukrajinských ozbrojených síl, veteráni vojny v Donbase a okolo 250 kusov vojenskej techniky.

 

Na prehliadke prvýkrát zaznel aj nový oficiálny pozdrav ukrajinských ozbrojených síl "Sláva Ukrajine! Sláva hrdinom!" Armáda verejnosti prvýkrát predstavila nové vojenské transportné lietadlo typu Antonov An-178, ako aj ďalšie novinky ukrajinského zbrojného priemyslu vrátane operačno-taktického raketového komplexu Sapsan, viachlavňového raketometu Vilha, 155-milimetrovej samohybnej húfnice Bohdana či modernizovaného tanku T-64BV.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona