Ukrajina sa odvolá proti dištancu od FIFA

NETKY.SK • 30 September 2013, 16:31 • 2 min
Ukrajina sa odvolá proti dištancu od FIFA

KYJEV - Ukrajinská futbalová federácia (FFU) podá odvolanie proti nariadeniu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) odohrať najbližší zápas kvalifikácie na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie proti Poľsku bez prítomnosti divákov.

slovakia

left justify in out

"Požiadali sme FIFA, aby nám zaslala vyhlásenie z rozhodnutia disciplinárnej komisie, nech môžeme skompletizovať naše odvolanie, ktoré bude prezentovať prezident FFU Anatolij Konkov. Síce sme poskytli FIFA naše vysvetlenia situácie zo zápasu proti San Marínu (9:0), ale kompletne ho odignorovala," povedal zástupca šéfa FFU Sergej Storoženko.

FIFA dala trest Ukrajine minulý týždeň za rasistické prejavy fanúšikov počas spomenutého septembrového stretnutia v Ľvove namierené proti naturalizovanému domácemu hráčovi brazílskeho pôvodu Edmarovi. Asi tridsať divákov napodobňovalo zvuky opice, nespratníci vyvesili aj transparenty s nenávistným podtónom a dres s číslom 88, ktoré symbolizuje nacistický pozdrav. FIFA navyše naparila FFU pokutu 45 000 švajčiarskych frankov.

Ukrajina je v H-skupine európskej časti kvalifikácie na druhom mieste a bojuje o priamu účasť na budúcoročnom svetovom šampionáte. Pred sebou má ešte októbrové duely proti Poľsku (11. októbra v Charkove) a San Marínu (15. októbra v Serra Valle).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies