Ukrajina sa na Španielsko pripravuje ako na San Maríno

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 09:53 • 2 min
Ukrajina sa na Španielsko pripravuje ako na San Maríno

BRATISLAVA - Krídelník Dynama Kyjev Andrij Jarmolenko sa hetrikom postaral o novembrový triumf Ukrajincov 3:0 v Luxembursku v "slovenskej" C-skupine kvalifikácie o postup na futbalové ME 2016 do Francúzska, pred piatkovým sevillským zápasom proti úradujúcim kontinentálnym šampiónom Španielom (20.45 h) si uvedomuje, že jeho tím bude čeliť extrémne náročnejšej výzve.

slovakia

left justify in out

"Sme spokojní s tým, ako sme dosiaľ v kvalifikácii hrali a aké výsledky sme dosiahli, zároveň však nemôžem skonštatovať, že sme spokojní stopercentne. Prehrali sme totiž náš otvárací zápas proti Slovákom v Kyjeve. Bol veľmi dôležitý a mali sme v ňom naplno bodovať v rámci ambície zabojovať o prvú priečku v konečnej tabuľke. Dobré je aspoň to, že sme uspeli vo všetkých troch nasledujúcich dueloch. Navyše, ešte stále máme šancu napraviť zlyhanie," vyhlásil 25-ročný Jarmolenko pre web Európskej futbalovej únie (UEFA).

 

Dosiaľ 46-násobný reprezentant si uvedomuje, že stretnutie so Španielmi bude mať "6-bodový" podtón, Ukrajinci však zotrvali pri osvedčenej rutine, nechcú stratiť hlavy: "Na každého súpera sa pripravujeme s rovnakou intenzitou. Nejakú tú hodinku venujeme video-analýze. Pred súbojom so San Marínom sme videli 4-5 jeho vystúpení, u Španielov to určite nebude menej, hoci ich veľmi dobre poznáme. Uvedomujeme si, aké to budeme mať náročné."

 

Jarmolenko zdôraznil, že Ukrajincom nechýba motivácia: "Prešli sme určitou generačnou obmenou. Po ME 2012 skončili hráči typu Andrija Ševčenka či Andrija Voronina, boli to výnimočné talenty. Mladí futbalisti, ktorí sa posunuli na voľné miesta, nemajú skúsenosti s vrcholnými turnajmi, všetci teda bažíme po prieniku na šampionát. Odovzdáme všetko pri dosahovaní tohto cieľa."

 

Petrohradský rodák sa krátko vrátil k svojmu novembrovému kúsku, po ktorom má v najcennejšom drese na konte 18 gólov: "Bol to prvý hetrik v mojej profesionálnej kariére. Bol teda veľmi dôležitý a priniesol mi pekné pocity. Dúfam, že v budúcnosti si ho veľakrát zopakujem."

 

Ukrajinci majú rovnako ako druhí Španieli deväť bodov, o tri body zaostávajú za Slovákmi. "Len zopakujem, že nie sme bez výhrad spokojní. Proti Bielorusom sme sa presadili až v pokročilej fáze zápasu, rovnaké to bolo v stretnutí s Macedónčanmi. Zhodne sme neboli príliš rázni, pretože sme pozahadzovali veľa šancí, čo sa nám nesmie stávať," upozornil Jarmolenko. Duel SR - Ukrajina sa uskutoční 8. septembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona