Ukrajina rozšírila zoznam embargovaných tovarov z Ruska

NETKY.SK • 21 Január 2016, 13:40 • 2 min
Ukrajina rozšírila zoznam embargovaných tovarov z Ruska

KYJEV/MOSKVA - Ukrajina rozšírila zoznam tovarov z Ruska, ktoré sa na jej územie nesmú dovážať. Informovala o tom ruská agentúra TASS. Súčasťou zoznamu je aj viacero potravín.

slovakia

left justify in out

Ukrajinské ministerstvo ekonomického rozvoja a obchodu uviedlo, že na zozname sa okrem iných produktov nachádza kaviár, ryby, kečup, cukrovinky a iné výrobky. "Vláda rozšírila zoznam potravín z Ruska, ktoré budú spadať pod zákaz dovozu," povedala štátna tajomníčka ministerstva ekonomického rozvoja a obchodu Natalia Mykolská.

 

Ako dodala, zoznam, ktorý doteraz zahrňoval 43 výrobkov, bol rozšírený o 70 nových produktov. Medzi nimi je to napríklad cibuľa, korenie, kečup, spracované alebo konzervované ryby, kaviár, zelený čaj, čokoládové likérové bonbóny, džemy, či sladké pekárenské výrobky. "S cieľom zabrániť dovozu embargovaných produktov na Ukrajinu pod inými kódmi, embargo sa rozšírilo aj na komodity, ktoré Ukrajina z Ruska nedovážala posledných 12 mesiacov," povedala Mykolská.

 

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk v stredu (20.1.) uviedol, že ide o "protiopatrenia" Kyjeva v reakcii na rozhodnutie Ruska zakázať dovoz ukrajinských produktov. Rozhodnutie ukrajinskej vlády o rozšírení zoznamu zakázaných ruských výrobkov vstupuje do platnosti 10 dní odo dňa ich zverejnenia. Obmedzenia by mali zostať v platnosti do 5. augusta tohto roka, alebo dovtedy, dokiaľ Rusko nezruší svoj zákaz voči Ukrajine. Navyše, ako dodala Mykolská, ministerstvo už pripravuje sťažnosť na pôdu Svetovej obchodnej organizácie (WTO) za kroky Ruska voči Kyjevu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies