Ukrajina rázne zakročila proti slovenskému expremiérovi!

NETKY.SK • 26 Júl 2022, 14:53 • 2 min
Ukrajina rázne zakročila proti slovenskému expremiérovi!

KYJEV - Predseda opozičnej strany Smer-SD Róbert Fico sa ocitol na zozname 75 osôb, ktoré podporujú ruskú propagandu.

slovakia

left justify in out

Ukrajinské Centrum boja proti dezinformáciám, ktoré je pracovným orgánom Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny, zverejnilo zoznam osôb, ktoré podporujú ruskú propagandu. Podľa Centra Fico tvrdí, že Ukrajina na rozdiel od Ruska neplní podmienky Minských dohôd, že sa nedá preukázať ruská zodpovednosť za konflikt na Ukrajine a že západ by mal zrušiť sankcie voči Moskve.

 

Prečítajte si aj: Európska únia sa dohodla, takto to bude cez zimu s plynom! Čo odkazujú Putinovi?

 

img

 

Na zozname je aj francúzska politička Marine Le Penová či americký senátor Rand Paul. Taktiež írska poslankyňa Európskeho parlamentu Clare Daly i brazílsky exprezident Lula de Silva. Okrem politikov naň boli zaradení aj  niektorí vedci, novinári či členovia  vojenského personálu. Tí podľa Centra „propagujú naratívy v súlade s ruskou propagandou."


Voči vyhláseniam Róberta Fica sa už Centrum ohradilo v minulosti, potom ako Slovensko darovalo Ukrajine systém protivzdušnej obrany S-300. 

 

„Bývalý predseda vlády SR Robert Fico, známy aj svojimi proruskými postojmi, šíri správy o tom, že Slovensko kvôli Ukrajine a Spojeným štátom stratilo ‚kvalitný, niekoľkomiliónový obranný systém‘. Tvrdí tiež, že ‚Slovensko je ťahané do vojny na Ukrajine’. Politik, samozrejme, neukazuje, kto v tejto vojne bojuje,“ uviedlo vtedy Centrum na sociálnej sieti. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Elon Musk poprel aféru s manželkou spoluzakladateľa Googlu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies