Ukrajina ráta aj s horúčavou, Francúzi bez prehry 22 duelov

NETKY.SK • 14 Jún 2012, 12:30 • 2 min
Ukrajina ráta aj s horúčavou, Francúzi bez prehry 22 duelov

Ukrajina ráta aj s horúčavou, Francúzi bez prehry 22 duelov - Futbal Futbalistov Ukrajiny delí jedno víťazstvo od istoty predčasného postupu do štvrťfinále EURO 2012. V piatkovom zápase v D-skupine v Donecku (18.

slovakia

left justify in out

img

Futbalistov Ukrajiny delí jedno víťazstvo od istoty predčasného postupu do štvrťfinále EURO 2012. V piatkovom zápase v D-skupine v Donecku (18.00 h) však domácich reprezentantov preverí oživené Francúzsko, ktoré ťahá sériu 22 medzištátnych stretnutí bez prehry.  
      Ukrajinci vyhrali v úvodnom stretnutí nad Švédskom 2:1 vďaka dvom presným zásahom Andrija Ševčenka. Výkon ofenzívneho veterána okamžite prebudil aj funkcionárov Dynama Kyjev, ktorý mu namiesto ukončenia aktívnej kariéry ponúkli predĺženie kontraktu. Futbalová eufória v Ukrajine graduje, ale výrazne sa zvyšuje aj vonkajšia teplota vzduchu, ktorá bude podľa trénera Olega Blochina dôležitým faktorom v ďalších zápasoch európskeho šampionátu. Predpovede počasia v Ukrajine na najbližšie dni hovoria o suchých a horúcich dňoch.
      "Musím sa priznať, že zvažujeme, ako vlastne hrať pri teplote okolo 36 stupňov Celzia," povedal niekdajší kanonier Blochin na tlačovej konferencii v Kyjeve. "Každý hráč nabehal proti Švédsku veľké vzdialenosti, takže musíme určiť správnu taktiku, aby sme dokázali hrať v rovnakom tempe až do konca duelu s Francúzskom. V podstate je nemožné rýchlo si zvyknúť na také teploty. Sledoval som zápas Francúzska s Anglickom v Donecku a oba tímy sa v podstate prechádzali."
      Blochin má zatiaľ príjemné problémy. Zdravotný stav jeho hráčov je bez väčších problémov, pričom do základnej zostavy sa tlačia ďalší reprezentanti. Domáci kouč však nabáda svojich zverencov k väčšej efektivite pred bránou súpera. "Musíme rozhodne zmeniť jednu vec a tou je lepšie využívanie našich príležitostí. Proti Švédom sme si vytvorili viacero dobrých šancí, ale premenili sme len dve. Povedal som chlapcom, že na takejto úrovni nebýva veľa gólových možností, takže tie čo prídu, musia využiť. Zatiaľ sme totiž vyhrali len jeden zápas a niektorí chlapci už majú hlavy v oblakoch. Uzemnil som ich s tým, že ešte je príliš skoro na lietanie," uviedol Blochin, ktorý si zatiaľ taktiku a rozostavenie hráčov nechal pre seba.
      Galský kohút síce pod vedením trénera Laurenta Blanca už opäť začal "kikiríkať", ale na veľkom turnaji rozsahu majstrovstiev Európy alebo sveta nevyhral súťažný zápas od roku 2006. Les Bleus vo vstupnom meraní síl remizovali v horúčave a prechádzkovom tempe s Anglickom 1:1. Ešte stále im tak hrozí, že ich účinkovanie na finálovom turnaji sa po tretí raz v sérii skončí už v základnej skupine. Do vyraďovacej fázy totiž nepostúpili na EURO 2008 ani na MS 2010.
      Francúzi boli v súboji s Albionom aktívnejší, na bránu súpera vyslali 15 streleckých pokusov. Pred svätyňou súpera však pôsobili bezzubo zrejme aj preto, že kanonier Karim Benzema operoval trochu netradične hlbšie v poli ako je jeho zvykom. "Áno, dostal také taktické pokyny, ale podobne hráva niekedy aj v Reale Madrid. Takže zasa taká novinka to nebola," reagoval Blanc, ktorý zrejme rovnako nepristúpi k zmenám v základnej jedenástke.

      D-skupina, Doneck, 15. júna, 18.00 SELČ:
      Ukrajina - Francúzsko 
      predpokladané zostavy:
      Ukrajina: Pjatov - Gusev, Michalik, Chačeridi, Selin - Jarmolenko, Tymoščuk, Konopľanka - Nazarenko - Voronin, Ševčenko
      tréner: Oleg Blochin 
      Francúzsko: Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Evra - Cabaye, Diarra, Malouda - Nasri, Benzema, Ribery
      tréner: Laurent Blanc
      rozhodca: Björn Kuipers (Hol.)

      tabuľka D-skupiny:
      1. Ukrajina      1  1  0  0  2:1  3
      2. Anglicko      1  0  1  0  1:1  1
         Francúzsko    1  0  1  0  1:1  1
      4. Švédsko       1  0  0  1  1:2  0

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona