Ukrajina proti Poľsku pred prázdnym hľadiskom

NETKY.SK • 28 September 2013, 11:00 • 2 min
Ukrajina proti Poľsku pred prázdnym hľadiskom

ZURICH - Pre rasistické prejavy fanúšikov musia ukrajinskí futbalisti odohrať najbližší domáci zápas v kvalifikácii MS 2014 proti Poľsku pred uzavretým štadiónom. V piatok o tom rozhodla Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

slovakia

left justify in out

Zástupcovia FIFA uviedli, že priaznivci Ukrajiny sa prezentovali niekoľkými "rasistickými a diskriminačnými incidentmi" počas kvalifikačného duelu proti San Marínu (9:0) zo 6. septembra v Ľvove.  Podľa FARE (Futbal proti rasizmu v Európe) ukrajinskí fanúšikovia vyvesili neonacistické vlajky, robili "opičie zvuky a gestá" a rovnako sa prezentovali fašistickými pozdravmi.

Ukrajina, ktorá 11. októbra hostí Poľsko a posledný kvalifikačný duel odohrá v San Maríne, je v H-skupine na druhom mieste so ziskom 15 bodov. Rovnaký počet má aj Čierna Hora, vedúce Anglicko má náskok jedného bodu. Za to, že ukrajinskí fanúšikovia v súboji so San Marínom hádzali aj svetlice na hraciu plochu, nebudú môcť už hrať žlto-modrí ani jeden duel v kvalifikácii MS 2018 v Ľvove. Ukrajinský futbalový zväz súčasne dostal pokutu 45.000 švajčiarskych frankov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies