Ukrajina protestuje: Putin opäť zavítal na Krym

NETKY.SK • 25 Jún 2017, 10:11 • 2 min
Ukrajina protestuje: Putin opäť zavítal na Krym

KYJEV - Ukrajinské ministerstvo zahraničných veci vyjadrilo protest proti sobotňajšej návšteve ruského prezidenta Vladimira Putina na Krymskom polostrove, ktorý Kyjev označuje za svoje "dočasne okupované územie".

slovakia

left justify in out

V noci nadnes o tom informovala agentúra Ukrinform.

 

Putin na polostrove navštívil detský tábor Artek, kde sa oboznámil s výsledkami rekonštrukcie infraštruktúry. Oboznámil sa aj postupom výstavby iného detského tábora - Solnečnyj.

 

Ruská tlačová agentúra RIA Novosti upozornila, že sobotňajší protest nie je prvou nótou z Ukrajiny, ktorú Moskva dostala kvôli Putinovej návšteve na Krymskom polostrove.

 

Podobná situácia nastala aj v októbri roku 2016, keď sa Putin zúčastnil v Jalte sa na diskusnom fóre. Aj vtedy Ukrajina okamžite reagovala protestnou nótou.

 

Kremeľ v reakcii na najnovšiu nótu z Ukrajiny vyhlásil, že ruský prezident má právo navštevovať rozličné regióny svojej krajiny. "Ukrajina tradične vyjadruje svoj protest. A my tieto protesty tradične neberieme na vedomie. Lebo prezident navštevuje tie regióny Ruska, kde je to potrebné. Je to vnútorná záležitosť Ruska. A netýka sa žiadneho iného štátu, ani Ukrajiny," upozornil Putinov hovorca Dmitrij Peskov.

 

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov zasa vyhlásil, že "Moskvu nezaujímajú ukrajinské protesty ohľadom ruských území."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies