Ukrajina pritvrdila svoju pozíciu v rokovaniach o ukončení konfliktu

NETKY.SK • 21 Január 2016, 09:37 • 2 min
Ukrajina pritvrdila svoju pozíciu v rokovaniach o ukončení konfliktu

MINSK - Ukrajina pritvrdila svoju pozíciu v rámci rokovaní o ukončení konfliktu na východe krajiny. Trvá totiž na tom, že voľby v regiónoch kontrolovaných proruskými povstalcami sa môžu konať až po tom, ako znovuzíska kontrolu nad celou svojou hranicou s Ruskom. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na základe minskej dohody o prímerí, ktorú vo februári minulého roka uzavreli lídri Ukrajiny, Ruska, Francúzska a Nemecka, by mala Ukrajina kontrolu nad svojou hranicou s Ruskom získať až deň po komunálnych voľbách v okupovaných územiach Doneckej a Luhanskej oblasti.

 

Po stredajšom stretnutí takzvanej kontaktnej skupiny pre Ukrajinu, ktorá sa snaží o implementáciu zmienenej dohody, však zástupca Ukrajiny - bývalý prezident Leonid Kučma - povedal, že voľby v regiónoch sú bez kontroly hranice nemožné. Kučmove slová citovala jeho hovorkyňa Darka Oliferová na sociálnej sieti Facebook, spresnila AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona