Ukrajina presunula svoje lode pobrežnej stráže z Krymu do iných prístavov

NETKY.SK • 2 Marec 2014, 15:41 • 2 min
Ukrajina presunula svoje lode pobrežnej stráže z Krymu do iných prístavov

KYJEV - Ukrajina stiahla svoje lode pobrežnej stráže z dvoch prístavov na Kryme a presunula ich na iné základne v Čiernom a Azovskom mori.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters ide o dôkaz toho, že ruské ozbrojené sily zavŕšili obsadzovanie Krymského polostrova.
      

Vo vyhlásení ukrajinskej pobrežnej stráže sa uvádza, že hliadkovacie lode presunuli z krymských prístavov Kerč a Sevastopoľ do čiernomorského prístavu Odesa a prístavu Mariupoľ na brehu Azovského mora. Situáciu na ukrajinských hraniciach označila pohraničná stráž za stabilnú - s výnimkou Krymu.
      

Ruský prezident Vladimir Putin deklaroval, že Rusko má právo vyslať svoje jednotky na Ukrajinu, aby chránili ruských občanov. Ruské jednotky, ako to dnes potvrdil aj dočasný ukrajinský prezident Oleksandr Turčynov, obliehajú prakticky všetky základne ukrajinskej armády na Kryme, kde v prístave Sevastopoľ na základe medzištátnej zmluvy sídli aj ruská Čiernomorská flotila. Agentúra Reuters upozornila, že ruské jednotky s výnimkou Krymu nevstúpili na inú časť územia Ukrajiny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies