Ukrajina požiadala o pomoc Bielorusko, dôvodom sú havárie v tepelných elektrárňach

NETKY.SK • 5 Február 2021, 15:23 • 2 min
Ukrajina požiadala o pomoc Bielorusko, dôvodom sú havárie v tepelných elektrárňach

MOSKVA, 5. februára – RIA Novosti. Ukrajina požiadala Bielorusko o núdzové dodávky elektriny kvôli nehodám v dvoch elektrárňach. Informuje televízny kanál Bielorusko 1.

slovakia

left justify in out

Objem bude 500 megawattov. Žiadosť o poskytnutie elektriny dostala spoločnosť Belenergo, ktorá je dodávateľom na ukrajinskej strane.

 

2. a 3. februára boli odpojené energetické jednotky na TPP Kurakhovskaya a Zaporozhye (tu bola nehoda sprevádzaná požiarom).

 

img

 

Vyriešiť problém s vnútornými zdrojmi nebolo možné. Spotrebitelia v strednej časti Ukrajiny čelili nedostatku elektriny.

 

Minulý rok v januári Minsk už núdzovo dodával elektrinu Kyjevu. Vtedy to bolo kvôli zvýšeniu spotreby na pozadí abnormálneho chladného počasia.

 

Od začiatku februára obnovila Ukrajina aj dovoz elektriny z Ruska. Objem nákupu stanovuje 200 MW/h. Okrem toho krajina dováža 420 MWh z Bieloruska, pri tom čo vyváža tri MWh do Rumunska a sedem MWh do Maďarska.

 

img

 

Na celej Ukrajine je kritická situácia so zásobami uhlia na tepelných elektrárňach. To by mohlo spustiť celosystémovú mimoriadnu situáciu a zavedenie plánov núdzového vypnutia elektriny, informovala tlačová služba národnej komisie, ktorá vykonáva štátnu reguláciu v oblasti energetiky a verejných služieb.

   

"Situácia s zásobami uhlia v skladoch tepelných elektrární je naďalej kritická. Každodenný pokles zásob uhlia ohrozuje stabilnú prevádzku energetických blokov TPP. To môže vyprovokovať vznik celosystémovej nehody v zjednotenom energetickom systéme Ukrajiny a zavedenie harmonogramov núdzového vypnutia napájania pre spotrebiteľov," informuje na webovej stránke komisia.

 

Zdroj:    https://ria.ru/20210205/elektrichestvo-1596102652.html

https://ria.ru/20210204/ugol-1595942636.html

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies