Ukrajina požiadala MMF o program dlhodobejšieho financovania

NETKY.SK • 22 Január 2015, 08:57 • 2 min
Ukrajina požiadala MMF o program dlhodobejšieho financovania

DAVOS - Ukrajina požiadala Medzinárodný menový fond (MMF) o program dlhodobejšieho financovania. Ukrajina má zároveň v úmysle rokovať s majiteľmi ukrajinských cenných papierov v záujme zlepšenia udržateľnosti dlhu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyhlásila to ukrajinská ministerka financií Natalia Jaresková. "Z pohľadu celkovej ekonomickej a finančnej situácie Ukrajina požiadala o program EFF (Extended Fund Facility), aby sme vytvorili dlhodobejšie partnerstvo s MMF,“ povedala Jaresková na Svetovom ekonomickom fóre v Davose.

 

"Taktiež budeme rokovať s majiteľmi našich cenných papierov s cieľom zlepšiť strednodobú udržateľnosť dlhu. EFF nám poskytne prístup k dodatočným zdrojom, ktoré nám následne umožnia vrátiť sa hospodárskemu rastu, obnoviť primerané rezervy v zahraničných menách a ďalej zabezpečovať ekonomickú a finančnú stabilitu,“ doplnila. 

 

Šéfka MMF Christine Lagardová v stredu uviedla, že podporí rozsiahlejší a dlhodobejší plán financovania Ukrajiny výmenou za dohodnuté reformy. Zároveň odmietla uviesť ďalšie údaje. Podľa jej slov však nový plán bude odrážať záväzok Ukrajiny zavádzať štrukturálne reformy.

(SITA, qb;dn),201501220034



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona