Ukrajina potvrdila tridsaťtri obetí výbuchu v doneckej bani

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 07:35 • 2 min
Ukrajina potvrdila tridsaťtri obetí výbuchu v doneckej bani

DONECK - Stredajší výbuch plynu v uhoľnej bani na východe Ukrajiny si vyžiadal 33 obetí. Potvrdili to tamojší záchranári po nejasnostiach, ktoré sprevádzali incident v nepokojnej oblasti, kde sa už takmer rok bojuje.

slovakia

left justify in out

Nehoda postihla Baňu O. F. Zasjadka v separatistickej bašte Doneck, podľa predstaviteľov zariadenia však nijako nesúvisí s bojmi na blízkej frontovej línii. Separatistické úrady v stredu uviedli, že výbuch nastal v hĺbke vyše 1000 metrov a v bani v tom čase pracovalo 230 ľudí. Ukrajinská vláda, ktorá vo februári uzavrela s povstalcami nové prímerie, ich po nehode obvinila z blokovania záchrannej operácie.


Doneck je jedným z hlavných ohnísk separatistického povstania na východe Ukrajiny a v uplynulých mesiacoch bol miestom prudkých bojov. Baňa O. F. Zasjadka je v prevádzke už 57 rokov a ťažba uhlia tu pokračuje i napriek konfliktu v Doneckej a Luhanskej oblasti. V roku 2007 výbuch v podzemí usmrtil 106 baníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies