Ukrajina potvrdila prísun smrtiacich zbraní zo zahraničia

NETKY.SK • 27 Február 2015, 14:54 • 2 min
Ukrajina potvrdila prísun smrtiacich zbraní zo zahraničia

KYJEV - Ukrajina potvrdila prísun smrtiacich zbraní zo zahraničia, informovala dnes televízia 112 s odvolaním sa na agentúru Ukrajinski novyny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Túto informáciu podľa agentúry potvrdil na dnešnom brífingu zástupca tajomníka ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Oleh Hladkovskyj. Nijaké ďalšie podrobnosti však neuviedol s odvolaním sa na štátne tajomstvo.
     

Podľa agentúry TASS Hladkovskyj na otázku, či majú ukrajinské sily k dispozícii nové smrtiace zbrane, reagoval: "Sme v kontakte s celým svetom. Smrtiace zbrane dostávame."
     

Ukrajinský prezident Petro Porošenko 24. februára podľa agentúry TASS oznámil, že na medzinárodnej výstave zbrojárskej techniky IDEX 2015 v Spojených arabských emirátoch uzavrel Kyjev 20 kontraktov o dodávkach zbraní. Spresnil, že obranné zbrane dodajú Ukrajine americké, európske a blízkovýchodné spoločnosti.
     

Ruský prezident Vladimir Putin v polovici februára uviedol, že Moskva má informácie o tom, že Ukrajina už dostáva zbrane zo zahraničia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies