Ukrajina označila 567 zahraničných umelcov za bezpečnostnú hrozbu

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 17:58 • 2 min
Ukrajina označila 567 zahraničných umelcov za bezpečnostnú hrozbu

KYJEV - Francúzsky herec Gerard Depardieu a 566 ďalších zahraničných umelcov zaradil Kyjev na čierny zoznam osôb, ktoré podľa ukrajinského ministerstva kultúry predstavujú hrozbu pre národnú bezpečnosť Ukrajiny, informovala dnes agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinský minister kultúry Viačeslav Kyrylenko nevylúčil zavedenie istých obmedzení voči osobám na zozname. 


Zoznam dostali na posúdenie Ukrajinská bezpečnostná služba, Rada národnej bezpečnosti a obrany a Národná rada pre televízne a rozhlasové vysielanie. 
Ministerstvo kultúry uviedlo, že zoznam vytvorili aktivisti, ktorí žiadali zakázať týmto osobám vystupovať v ukrajinskej televízii a rozhlase. 


Zdroj z ukrajinskej vlády pre TASS uviedol, že na zozname sú aj balkánsky hudobník Goran Bregovič a americký herec Steven Seagal. 


Podľa agentúry UNIAN bude "čierny zoznam" oficiálne zverejnený 3. augusta. Sú na ňom aj srbský režisér Emir Kusturica, americký režisér Oliver Stone, ako aj predstavitelia ruského filmového priemyslu. 


Depardieu, ktorý získal v roku 2013 ruské občianstvo, vlani v auguste vyhlásil, že má rád "Rusko aj Ukrajinu, ktorá je súčasťou Ruska". Bregovič v marci tohto roka navštívil Sevastopol na Kryme. Následne boli všetky jeho plánované koncerty na Ukrajine zrušené. Kyjev oznámil, že hudobník porušil ukrajinské zákony tým, že vstúpil na Krym cez stanovište, ktoré nekontroluje ukrajinská strana. Seagal navštívil Krym vlani.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies