Ukrajina oslavuje dnes Deň nezávislosti

NETKY.SK • 24 August 2015, 12:27 • 2 min
Ukrajina oslavuje dnes Deň nezávislosti

KYJEV - Ukrajina si dnes pripomína 24. výročie vyhlásenia nezávislosti od Sovietskeho zväzu. Centrom Kyjeva pochodovali tisíce vojakov, informovala agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Petro Porošenko v prejave na vojenskej prehliadke vyhlásil, že jeho krajina bude naďalej zvyšovať počet vojakov, aby odrazila útoky separatistov.

 

Podľa agentúry Ukrinform sa Porošenko so svojou rodinou zúčastnil aj na modlitbe za Ukrajinu. Konala sa v kyjevskom Chráme svätej Sofie. Predstavení chrámu a lídri náboženských organizácií predniesli modlitby za mier a prosperitu Ukrajiny a jej obyvateľov, ako aj za tých, ktorí bránia štát.

 

Pri príležitosti Dňa nezávislosti zablahoželal Porošenkovi a Ukrajincom aj pápež František. "Modlím sa za vašu krajinu v tejto ťažkej situácii a obnovujem svoju duchovnú spriaznenosť s obeťami, ich rodinami a všetkými tými, ktorí trpia. Podporujem úsilie, ktoré pomáha ukrajinskému národu napredovať v duchu mieru a znovuzjednotenia," odkázal pápež. Dodal, že sa obrátil na Boha, aby požehnal prezidentovi Ukrajiny a ukrajinskému národu.

 

 

Porošenkovi a Ukrajincom zablahoželali mnohí svetoví lídri vrátane francúzskeho a amerického. Šéf Bieleho domu Barack Obama uviedol, že Ukrajina, čeliac mnohým výzvam, je bližšie než inokedy k uskutočneniu svojej "vízie slobodnej, demokratickej a prosperujúcej krajiny, pevne integrovanej v srdci Európy". Obama zdôraznil, že Spojené štáty budú naďalej podporovať Ukrajinu počas tohto kľúčového obdobia v jej dejinách.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies