Ukrajina oficiálne vyhlásila určité oblasti Donbasu za dočasne okupované územia

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 12:27 • 2 min
Ukrajina oficiálne vyhlásila určité oblasti Donbasu za dočasne okupované územia

KYJEV - Na Ukrajine vstúpil dnes do účinnosti dekrét, ktorý označuje niektoré časti Doneckej a Luhanskej oblasti za dočasne okupované územia, informovala agentúra Ukrinform.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Príslušný dekrét bol zverejnený vo vestníku ukrajinského parlamentu Holos Ukrajiny v utorok - účinnosť nadobúda deň po zverejnení.

 

"Verchovna rada Ukrajiny ustanovuje vyhlásiť za dočasne okupované územia niektoré regióny, mestá, obce a dediny v Doneckej a Luhanskej oblasti, kde zákon Ukrajiny o osobitnom postupe miestnej samosprávy v niektorých oblastiach Doneckej a Luhanskej oblasti zavádza osobitný postup samosprávy dovtedy, kým sa ilegálne ozbrojené skupiny, ruské okupačné sily so svojou vojenskou výbavou, ako aj militanti a žoldnieri nestiahnu z územia Ukrajiny a kým Ukrajina neobnoví plnú kontrolu nad štátnou hranicou," píše sa v dokumente.

 

Návrh, ktorý označuje samozvanú Doneckú ľudovú republiku (DĽR) i Luhanskú ľudovú republiku (LĽR) za "dočasne okupované územia", schválil parlament 17. marca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies