Ukrajina odmietla ponuku Ruska o návrate vojenskej techniky z Krymu

NETKY.SK • 23 Január 2018, 20:04 • 2 min
Ukrajina odmietla ponuku Ruska o návrate vojenskej techniky z Krymu

KYJEV - Šéf ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Pavel Klimkin zdôraznil, že Kyjev nemá s Moskvou žiadny dialóg o stave Krymu. Informuje TASS.ru.

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí Ukrajiny Pavel Klimkin, zrozumiteľne poukázal, že Kyjev nebude odoberať svoje vojenské vybavenie z Krymu, ako odpoveď na ponuku Moskvy. O tom vyhlásil minister pred novinármi.

 

"U nás s Ruskom nie je žiadny dialóg v otázkach čo sa týka stavu Krymu a nebudeme robiť žiadne veci, ktoré by mohli oslabiť našu právnu alebo politickú pozíciu," vyhlásil Klimkin. Okrem toho minister poukázal na to, že Kyjev nedostala žiaden oficiálny návrh z Ruska a nazvala ponuku Moskvy "trikom".

 

Predtým prezident Ruska Putin povedal, že jeho krajina je ochotná vrátiť z Krymu Ukrajine jej vojenskú techniku, aj keď tá sa nachádza v žalostnom stave. 

 

Putin: Rusko je pripravené odovzdať Ukrajine desiatky vojnových lodí a bojových lietadiel

 

Neskôr veliteľ námorníctva Ukrajiny Igor Voronchenko povedal, že túto otázku treba "veľmi starostlivo preštudovať". Zo svojej strany na ministerstve zahraničných vecí Ukrajiny poznamenali, že pracujú nad touto otázkou. Potom predseda vlády krajiny Vladimír Groisman zrozumiteľne poukázal na to, že Kyjev nie je pripravená súhlasiť s návratom svojej vojenskej techniky z Krymu, v tejto forme ako to ponúka Moskva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies