Ukrajina očakáva na začiatku roka 2015 od MMF tri tranže úveru naraz

NETKY.SK • 30 December 2014, 15:49 • 2 min
Ukrajina očakáva na začiatku roka 2015 od MMF tri tranže úveru naraz

KYJEV - Ukrajina verí, že Medzinárodný menový fond (MMF) jej poskytne tri nasledujúce tranže záchranného úveru v jednom balíku, pričom by sa tak malo stať po najbližšej návšteve fondu v Kyjeve. Tá je naplánovaná na začiatok januára. Informovali o tom agentúry Reuters a TASS, ktoré sa odvolali na vyhlásenia šéfky ukrajinskej centrálnej banky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ukrajina očakáva, že po skončení januárovej misie fondu získa naraz tri tranže (úveru)," povedala dnes na tlačovej konferencii guvernérka Národnej banky Ukrajiny Valerija Hontarevová. Misia MMF pricestuje na Ukrajinu 8. januára. Financie by mali výrazne zvýšiť devízové rezervy, ktoré tento rok prudko klesli v dôsledku bojov na východe štátu a splácania dlhov za dodávky ruského plynu.
     

Ukrajina doteraz z dvojročného záchranného programu MMF v celkovej hodnote 17 miliárd USD (13,94 miliardy eur) dostala v dvoch splátkach 4,6 miliardy USD. Najskôr v máji jej fond uvoľnil 3,2 miliardy USD a potom v septembri ďalších 1,4 miliardy USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies