Ukrajina o 30 dní zakáže akýkoľvek obchod s Krymom

NETKY.SK • 16 December 2015, 15:42 • 2 min
Ukrajina o 30 dní zakáže akýkoľvek obchod s Krymom

KYJEV - Ukrajina preruší za 30 dní obchod s Krymom. V stredu to vyhlásil ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk. Dodal, že otázka obnovenia dodávok elektriny na polostrov je samostatným problémom. Územie Krymu minulý rok anektovalo Rusko.

slovakia

left justify in out

Krym zasiahol v novembri výpadok elektrického prúdu, keďže výbuch zničil stĺpy elektrického vedenia. Diplomatické napätie medzi Ruskom a Ukrajinou sa tak ešte zhoršilo.


Patová situácia podnietila Moskvu, aby zastavila export uhlia na Ukrajinu, pričom Kyjev vyhlásil, že prestane zásobovať Krym. „Na základe rozhodnutia kabinetu, ktoré vstúpi do platnosti o 30 dní... dodávanie tovarov, prác, či služieb na Krym bude zakázané,“ povedal Jaceňuk.

 

„Pokiaľ ide o elektrickú energiu, tieto dodávky môžeme poskytovať výlučne na základe rozhodnutia bezpečnostnej rady štátu,“ povedal Jaceňuk. Čiernomorský polostrov Krym sa v novembri ponoril do tmy v dôsledku totálneho výpadku elektrického prúdu, ktorý zapríčinilo zničenie stĺpov vysokého napätia v susednej Chersonskej oblasti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies