Ukrajina nemá kontrolu nad vyše 400-kilometrovým úsekom hranice s Ruskom

NETKY.SK • 28 November 2014, 18:26 • 2 min
Ukrajina nemá kontrolu nad vyše 400-kilometrovým úsekom hranice s Ruskom

KYJEV - Ukrajina nemá kontrolu nad 409,3 kilometra dlhým úsekom hranice s Ruskou federáciou. Úsek prechádza cez územia, ktoré kontrolujú proruskí separatisti, informoval dnes riaditeľ ukrajinskej pohraničnej služby Viktor Nazarenko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spomínaný úsek prechádza celou Doneckou oblasťou a čiastočne Luhanskou oblasťou, citovala Nazarenka agentúra Ukrinform. Podľa jeho slov priame a nepriame akcie Ruska zostávajú hlavným faktorom vplyvu na bezpečnosť na hraniciach. Ako poznamenal, ruská strana si neplní dohody, ale posiela do Donbasu vojenskú výbavu, zbrane a žoldnierov, vedie informačnú vojnu a podniká sabotážne akcie.

      

Hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Andrij Lysenko dnes informoval, že na Ukrajine rotujú príslušníci ruských ozbrojených síl a do Donbasu prúdi z Ruska viac vojenskej výbavy. Oznámil, že "v záujme ochrany životov a zdravia civilistov pred teroristickými provokáciami" ukrajinské delostrelectvo podniklo za posledných 24 hodín 29 úderov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies