Ukrajina nedovolila "prorusky naladeným" cudzincom ísť do Odessy

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 16:20 • 2 min
Ukrajina nedovolila "prorusky naladeným" cudzincom ísť do Odessy

KYJEV - Ukrajina neumožnila občanom Talianska, Českej republiky a Ruska prekročiť hranice , ktorí cestovali do Odessy, uctiť výročie tragédie v Dome odborov 2. mája, informovali na tlačovom oddelení Štátnej hraničnej služby Ukrajiny. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Počas prvého mája štátna pohranicna služba zabránila vstup na Ukrajinu, prorusky naladeným ľuďom - občanom Talianska, Českej republiky a Ruska," poznamenali na oddelení. 
   

Podľa pohraničnej stráže, občanom nebol povolený vstup do krajiny kvôli tomu, že "nepresvedčivo popisovali udalosti, ktoré sa vyskytli počas posledného obdobia na Ukrajine"
     

Personál ukrajinskej pohraničnej stráže tiež neumožnil vstup do krajiny občanovi Ruskej federácie, pretože ten "nemohol potvrdiť účel svojej cesty".
   

"Všetci traja cudzinci sú vrátení spiatočnými letmi," dodali v Štátnej hraničnej službe. Po štátnom prevrate na Ukrajine v roku 2014, aktivisti "anti-majdanu", na protest vytvorili stanovačný tábor na poli Kulikovo v Odesse. 2. mája 2014 v oblasti Gréckeho námestia sa začali boje medzi aktivistami "anti-majdanu" na jednej strane ľudí z Charkova a Odessy, a tiež radikálmi euro-majdanu - z druhej.

 

Boj sa skončil zničením stanového tábora a podpálením Domu odborov, v ktorom sa ukryli zástupcovia "anti-majdanu". Pritom, po tých ktorí sa pokúsili utiecť z horiacej budovy strieľali z davu radikálov. Obeťami tragédie v tento deň sa stalo 48 ľudí, viac ako 250 ľudí bolo ťažko zranených. Ako uvádza ukrajinská strana "Opozičný blok", zodpovední za tragický incident sa nikdy nenašli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies