Ukrajina má predplatené dodávky zemného plynu na najbližšie tri dni

NETKY.SK • 20 November 2015, 17:55 • 2 min
Ukrajina má predplatené dodávky zemného plynu na najbližšie tri dni

MOSKVA - Zemný plyn z Ruska, ktorý si Ukrajina predplatila, jej vystačí na najbližšie tri dni. Povedal to dnes pre ruskú agentúru TASS hovorca ruskej plynárenskej spoločnosti Gazprom Sergej Kuprijanov.

slovakia

left justify in out

"Pri súčasnom objeme dodávok má Ukrajina predplatený plyn do pondelka 23. novembra vrátane," povedal Kuprijanov. Nové preddavky, ktoré by riešili dodávky plynu aj na ďalšie obdobie, Gazprom doteraz nedostal.

 

Ukrajina však závislosť od ruského plynu postupne znižuje a ako začiatkom novembra uviedol šéf Naftogazu Andrij Kobolev, v budúcom roku bude od Ruska dovážať plyn len v prípade, že Rusi ponúknu rozumnú cenu.

 

Okrem toho agentúra Interfax s odvolaním sa na ukrajinskú spoločnosť Ukrtransgaz začiatkom novembra zverejnila, že objem dovážaného plynu z Ruska na Ukrajinu v tomto roku klesol. Ako oznámila, za 10 mesiacov roka 2015 doviezla Ukrajina z Ruskej federácie iba 39 % z celkového objemu dovážaného plynu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies