Ukrajina: Janukovyč nemal právo pozvať ruské vojská

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 06:54 • 2 min
Ukrajina: Janukovyč nemal právo pozvať ruské vojská

NEW YORK - Ukrajina popiera, že zosadený prezident Viktor Janukovyč mal právo požiadať Rusko o vyslanie ozbrojených síl na Ukrajinu za účelom obnovy mieru a ochranu ukrajinského obyvateľstva. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinský veľvyslanec pri OSN Jurij Sergejev vo svojom liste adresovanom Bezpečnostnej rade OSN (BR OSN) uviedol, že "schváliť rozhodnutie o vstupe ozbrojených síl cudzieho štátu na ukrajinské územie má len ukrajinský parlament".
      

Sergejev uviedol, že reagoval na vyhlásenie "pripisované Viktorovi Janukovyčovi", ktoré na pondelňajšom zasadaní Bezpečnostnej rady prečítal ruský veľvyslanec pri OSN Vitalij Čurkin.
      

Čurkin v Bezpečnostnej rade OSN povedal, že Janukovyč požiadal ruského prezidenta Vladimira Putina, aby použil ruské ozbrojené sily "na nastolenie zákonnosti, mieru, poriadku a stability a na ochranu ukrajinského ľudu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies