Ukrajina-Francúzsko 0:2,Francúzi ukončili sériu bez výhry-sumár

NETKY.SK • 16 Jún 2012, 06:09 • 2 min
Ukrajina-Francúzsko 0:2,Francúzi ukončili sériu bez výhry-sumár

Ukrajina-Francúzsko 0 2,Francúzi ukončili sériu bez výhry-sumár - Futbal Ukrajinskí futbalisti prehrali v piatkovom zápase D-skupiny na majstrovstvách Európy s Francúzskom 0 2 a výrazne si tak skomplikovali šance na postup do štvrťfinále. Hráči Les Bleus

slovakia

left justify in out

img

Ukrajinskí futbalisti prehrali v piatkovom zápase D-skupiny na majstrovstvách Európy s Francúzskom 0:2 a výrazne si tak skomplikovali šance na postup do štvrťfinále. Hráči "Les Bleus" rozhodli o svojom triumfe po zmene strán, keď v rozpätí necelých troch minút skórovali najskôr Jeromy Menez a potom Yohan Cabaye. Stretnutie na štadióne v Donbass aréne v Donecku sa hralo s takmer hodinovým posunom pre silný dážď a prietrž mračien.       Francúzi momentálne ťahajú sériu 23 medzištátnych duelov bez prehry. Navyše, zverenci Laurenta Blanca ukončili negatívnu šnúru, keď na veľkom turnaji rangu majstrovstiev Európy alebo sveta vyhrali po prvý raz od roku 2006. "Les Bleus" však nepostúpili do vyraďovacej fázy na EURO 2008 ani na MS 2010, takže si chcú napraviť renomé práve v Poľsku a na Ukrajine.
      D-skupina, 2. kolo:       Ukrajina - Francúzsko 0:2 (0:0)       Góly: 53. Menez, 56. Cabaye. Rozhodcovia: Kuipers - van Roekel, Zeinstra (všetci Hol.), ŽK: Selin, Tymoščuk - Menez, Debuchy, Mexes, 49.000 divákov.       zostavy a striedania:       Ukrajina: Pjatov - Gusev, Michalik, Chačeridi, Selin - Tymoščuk, Voronin (46. Devič) - Jarmolenko (69. Alijev), Nazarenko (60. Milevskij), Konopľanka - Ševčenko       Francúzsko: Lloris - Debuchy, Mexes, Rami, Clichy - Menez (73. Martin), Nasri, Diarra, Cabaye (68. M'Vila), Ribery - Benzema (76. Giroud)
      Po takmer hodinovej pauze pôsobili hráči zakríknuto a najmä domáci sa nevedeli dostať do tempa. Ako prvý pohrozil Benzema, ale jeho strelu z 20 m Pjatov na dvakrát skrotil. Francúzom sa darilo držať loptu v prehustenom strede pola, ale Benzema bol na hrote osamotený a často "zdvojovaný". Takmer polhodinu sa preto hralo bez vážnejších príležitostí. V 17. minúte síce dal "galský kohút" gól, keď po kolmici od Riberyho skóroval Menez, ale ten napokon pre ofsajd neplatil. Ukrajinci sa prebrali až v 25. minúte, ale Jarmolenkova prízemná strela spoza šestnástky tesne minula ľavú žrď. Na druhej strane po Nazarenkovom zaváhaní na hranici "veľkého vápna" mieril Menez z dobrej pozície nad. Domáci hrali vzadu komplikovane a po hrubej chyby našiel Ribery nabiehajúceho Meneza, pričom jeho gólovú šancu zneškodnil až pohotovým vybehnutím Pjatov. Ukrajinci kontrovali po kolmom pase za obranu, ale Ševčenkova delovka z uhla si cestu do siete nenašla. V 39. minúte mal po Nasriho priamom kope na hlave gól Mexes, ale Pjatov sa pohotovo vyznamenal.       Krátko po zmene strán naviezol učebnicovo loptu na šestnástku Ševčenko a jeho pokus s gólovými parametrami tesne minul bránu. Lenže potom prišla dvojnásobne efektívna koncovka hostí. Najskôr Menez premenil svoju tretiu šancu v zápase, keď v šestnástke prestrelil medzi nohy obrancu Selina a lopta zapadla k žrdi - 0:1. Len o tri minúty neskôr Benzema vyzval kolmicou na skórovanie Cabayeho a ten prízemnou krížnou strelou zvýšil na 0:2. Ukrajinci začali riskovať, ale už Cabaye mohol svojim druhým gólom definitívne rozhodnúť, no nestalo sa. Domáci strácali trplezlivosť, častejšie začali faulovať. Po faule na Nasriho pokus Riberyho z priameho kopu tesne minul spojnicu. Na opačnej strane priamy kop z ideálnej pozície neposlal do siete striedajúci Alijev a tak si Ukrajina zapísala prvú prehru na turnaji.
      tabuľka:      

1. Francúzsko    2  1  1  0  3:1  4

2. Ukrajina      2  1  0  1  2:3   3

3. Anglicko      1  0  1  0  1:1   1

4. Švédsko       1  0  0  1  1:2  0

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies