Ukrajina doviezla v januári a vo februári vyše 4 mld. m3 plynu, väčšinu z Európy

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 14:41 • 2 min
Ukrajina doviezla v januári a vo februári vyše 4 mld. m3 plynu, väčšinu z Európy

KYJEV - Za prvé dva mesiace tohto roka doviezla Ukrajina vyše 4 miliardy kubických metrov (m3) plynu, z toho viac než polovicu z Európy.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to výrazná zmena, keďže vtedy Ukrajina doviezla celý objem plynu výhradne z Ruska. Informovali o tom ukrajinská agentúra Ukrinform a ruská televízia RT.
     

Ako uviedla ukrajinská spoločnosť Ukrtransgaz, Ukrajina doviezla v januári a vo februári celkovo 4,1 miliardy m3 plynu. Z toho 2,1 miliardy m3 predstavoval dovoz z Európy. "V prvých dvoch mesiacoch minulého roka doviezla Ukrajina približne rovnaký objem plynu ako za január a február 2015, no celý objem pochádzal z Ruska," dodali zástupcovia Ukrtransgaz.
     

Z európskeho dovozu až 1,1 miliardy m3 suroviny získala krajina prostredníctvom reverzného toku zo Slovenska, uviedla agentúra Ukrinform. Menšie množstvá plynu dodali na Ukrajinu aj Poľsko a Maďarsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona