Ukrajina dostala od USA ďalšie vojenské vozidlá Humvee

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 09:13 • 2 min
Ukrajina dostala od USA ďalšie vojenské vozidlá Humvee

KYJEV - Spojené štáty dodali Ukrajine ďalších 100 vojenských terénnych vozidiel typu Humvee. Oznámil to americký veľvyslanec na Ukrajine, ktorého citovala agentúra UNIAN.

slovakia

left justify in out

Podľa veľvyslanca Geoffreyho Pyatta vozidlá doviezli v sobotu loďou do juhoukrajinského čiernomorského prístavu Odesa.

 

Diplomat zdôraznil, že ide o ďalšiu z dodávok nesmrtiaceho vojenského vybavenia, ktoré ukrajinskej armáde prisľúbil americký viceprezident Joe Biden.

 

Prvá časť vozidiel Humvee dorazila na Ukrajinu už koncom marca tohto roku; autá vtedy letecky doviezli do Kyjeva. Ukrajinský prezident Petro Porošenko v tom čase avizoval, že vozidlá pošlú do oblasti bojov na východe Ukrajiny.

V rámci dodávok neletálnej vojenskej pomoci ohlásených viceprezidentom Bidenom mala Ukrajina dostať malé nevyzbrojené bezpilotné lietadlá typu Raven, 30 obrnených a 200 bežných vozidiel typu Humvee, protimínometné radarové systémy či rádiové vybavenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies