Ukrajina a Ruská federácia ukončili spoluprácu v oblasti informácií medzi krajinami

NETKY.SK • 21 Apríl 2018, 19:25 • 2 min
Ukrajina a Ruská federácia ukončili spoluprácu v oblasti informácií medzi krajinami

MOSKVA - Dohoda medzi vládami Ruskej federácie a Ukrajiny o spolupráci v oblasti informácií pozastavila svoju platnosť. O tom sa píše v správe Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie, uverejnenej na oficiálnom internetovom portáli právnych informácií. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Príslušná dohoda o spolupráci bola podpísaná v roku 1998. "20. aprila roku 2018 bola ukončená činnosť dohody medzi vládou Ruskej federácie a kabinetom ministrov Ukrajiny o spolupráci v oblasti informácií, podpísanej v Moskve 27. februára roku1998," hovorí sa v dokumente.

 

Predtým, v máji roku 2017, vláda Ukrajiny oznámila ukončenie tejto dohody s ruskou vládou. Dohoda v oblasti televízneho a rozhlasového vysielania bola v platnosti od roku 1998 a zabezpečovala vytvorenie priaznivých podmienok pre bezplatne vzájomne šírenie informácií, s cieľom prehĺbiť vedomosti o živote národov a štátov. Dohoda stanovila vzájomnú pomoc medzi agentúrami, audiovizuálnymi, tlakovými médiami Ukrajiny a Ruska, ako aj pomoc novinárom iného štátu s cieľom vytvoriť potrebné podmienky pre ich prácu. 

   

12. aprila, prezident Ukrajiny Petro Poroshenko tiež oznámil, že v najbližšom čase predstaví v Najvyššej rade návrh zákona o jednostrannom prerušení niektorých ustanovení Zmluvy o priateľstve, spolupráci a partnerstva s Ruskom od roku 1997.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona