Ukrajina a Litva nechcú, aby na poľskom pase boli obrázky z ich miest

NETKY.SK • 8 August 2017, 17:33 • 2 min
Ukrajina a Litva nechcú, aby na poľskom pase boli obrázky z ich miest

VARŠAVA - Ukrajina a Litva protestujú proti plánu Poľska zahrnúť do poľských pasov obrázky pamätihodností z bývalých poľských miest, ktoré sú teraz súčasťou ich území.

slovakia

left justify in out

Nové poľské pasy sa majú vydávať v roku 2018 v rámci osláv 100. výročia obnovenia nezávislosti Poľska po vyše storočí cudzej vlády. Poľské ministerstvo vnútra vyzvalo Poliakov, aby vybrali z trinástich obrázkov, medzi ktorými je aj Brána úsvitu v litovskom Vilniuse a poľský vojenský cintorín v ukrajinskom Ľvove.

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí v pondelok večer informovalo, že si predvolalo poľského veľvyslanca. Ukrajinský rezort zahraničia označil zahrnutie pamätihodnosti vo Ľvove medzi obrázky na poľský pas za "nepriateľský krok, ktorý bude mať negatívny vplyv na rozvoj ukrajinsko-poľského strategického partnerstva". Litovský rezort diplomacie proti kroku poľského ministerstva vnútra protestoval ešte minulý týždeň.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies