Ukrajina a Kanada podpísali dohodu o voľnom obchode

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 14:33 • 2 min
Ukrajina a Kanada podpísali dohodu o voľnom obchode

KYJEV - Ukrajina a Kanada podpísali dohodu o voľnom obchode. Podľa ukrajinského prezidenta Petra Porošenka dohoda v najbližších siedmich rokoch odstráni 99 percent bariér v obchode medzi oboma krajinami.

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak v pondelok na tlačovej konferencii po podpise dohody, ktorú obe krajiny uzavreli počas návštevy kanadského premiéra Justina Trudeaua na Ukrajine. Kanadský premiér dohodu označil za historickú zmluvu, ktorá "zlepší prístup na trh a vytvorí predvídateľnejšie podmienky pre obchod."


Rokovania o voľnom obchode medzi oboma krajinami sa začali v roku 2010, pričom do roku 2015 sa uskutočnilo šesť kôl vyjednávaní. Rokovania sa dokončili v júli tohto roka v Kyjeve. Dohoda znamená, že Ukrajina okamžite ruší 86 % ciel na kanadské tovary a Kanada hneď eliminuje 99,9 % ciel na ukrajinské tovary.


V rokoch 2011 až 2015 vzájomný obchod s tovarmi medzi Kanadou a Ukrajinou dosahoval ročnú hodnotu v priemere na úrovni 288,9 mil. USD. Export kanadských tovarov na ukrajinský trh bol v priemere v sume 172,9 mil. USD a dovoz ukrajinských tovarov do Kanady bol v priemere v hodnote 116 mil. USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies