Ukradnuté náhrobné platne policajti našli na inom hrobe

NETKY.SK • 7 November 2014, 09:47 • 2 min
Ukradnuté náhrobné platne policajti našli na inom hrobe

SOBOTIŠTE - Senickí kriminalisti vypátrali dvoch mužov, ktorí sú podozriví z krádeže náhrobných platní z dvojhrobu na cintoríne v Sobotišti. Pred Pamiatkou zosnulých, koncom októbra zmizli z cintorína dve platne z leštenej žuly v hodnote 600 eur.

slovakia

left justify in out

Polícia zakrátko prišla páchateľom na stopu a v utorok 4. novembra obvinila zo zločinu krádeže vykonaného spolupáchateľstvom 29-ročného muža zo Zohora a 33-ročného z Plaveckého Štvrtka. "Obaja muži majú už minulosť spätú s krádežami na cintorínoch. Vyšetrovateľ ich umiestnil do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. Vzhľadom na to, že sú obvinení z krádeže spáchanej na mieste požívajúcom pietu alebo všeobecnú úctu, hrozí im odňatie slobody na tri až desať rokov," uviedla dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Dodala, že platne polícia našla osadené už na inom cintoríne. Po vykonaní potrebných procesných úkonov budú vrátené majiteľke, dcére zosnulých. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies